Branchepartijen met IVA Business School op zoek naar commercieel verzekeringstalent

Adfiz, Nationale-Nederlanden, NVGA en VNAB zijn een samenwerking gestart met IVA-Business School in Driebergen. De samenwerking is erop gericht vakbekwaam jong commercieel talent te interesseren voor de verzekeringssector. Aanleiding voor de samenwerking is dat partijen tijdens Samenspraak Sessies van Nationale-Nederlanden voor adviseurs met elkaar constateerden dat schaarste op de arbeidsmarkt in de eigen sector steeds vaker opspeelt.

IVA Business School is al ruim 90 jaar de plek waar ambitieuze studenten worden opgeleid voor een succesvolle toekomst in het bedrijfsleven. De IVA heeft HBO- en MBO- opleidingen en leidt daarnaast met IVA Pro professionals op die verder willen groeien. De IVA biedt plaats aan ruim 900 studenten en telt ca 90 medewerkers.

De samenwerkende partijen zijn overeengekomen om circa 14 studenten in het eerste studiejaar een programma aan te bieden dat bestaat uit Risk management en WFT Basis. Binnen het opleidingsprogramma kunnen de studenten kennismaken met uiteenlopende functies binnen de verzekeringssector; zoals adviseur particulier, adviseur zakelijk, accountmanagement, schadebehandelaar of het starten van een eigen bedrijf. Inzet is in het tweede studiejaar studenten de diploma’s WFT Particulier en WFT Zakelijk te laten behalen. De WFT-opleidingstrajecten die de IVA-studenten volgen worden verzorgd door Rob Spée i.s.m. Lindenhaeghe.

Deelnemende bedrijven
Een student die het opleidingsprogramma volgt, bekostigt zelf de extra opleidingskosten (749 euro per student). Bedrijven binnen de verzekeringssector kunnen een student sponsoren door de helft van dit bedrag te vergoeden, nadat het WFT-diploma Basis is behaald. Deelnemende bedrijven kunnen eveneens na afloop van het opleidingsprogramma aan geslaagde studenten een ‘experience day’ aanbieden om zich als aantrekkelijke werkgever te presenteren aan de studenten. Bedrijven die een student sponsoren hebben de mogelijkheid om op deze manier in contact te komen met jonge gemotiveerde en commercieel vakbekwame studenten. Het geeft hen ook direct de mogelijkheid om de student een (afstudeer)stage en/of in een later stadium een baan te bieden.

Deelnemende bedrijven voor de samenwerking zijn:
• CED
• Ecclesia
• Fidus/Heinenoord
• Hienfeld
• Nationale-Nederlanden
• Schouten Zekerheid
• Sedgwick
• Van Breda/Havelaar
• VLC & Partners
• Zicht Risico- en verzekeringsadviseurs

De samenwerking start in februari 2023. Partijen streven ernaar de samenwerking verder in te vullen door o.a. het opleidingsprogramma uit te breiden en verder vorm te geven om een goede aansluiting met de arbeidsmarkt binnen de verzekeringssector te bewerkstellingen.