Genomineerden NVGA AM Innovatieprijs 2024 bekend!

De genomineerden van de NVGA AM innovatieprijs 2024 zijn bekend. Van de in totaal 16 inzendingen zijn 4 kanshebbers gekozen. De selectiecommissie, bestaande uit Levent Türkmen (algemeen directeur SUREbusiness), Marijn Moerman (CEO Alicia en winnaar van de innovatieprijs in 2022), Annet van den Berg (redacteur AM) en Caro Sala (Communicatie en beleidsadviseur NVGA) hebben de kandidaten geselecteerd.

Dit zijn de vier genomineerden (in willekeurige volgorde):

Bugs Business: Imago Insights
Imago Insights is een data-oplossing voor volmachtverzekeraars en volmachtbedrijven. Het platform stelt verzekeraars in staat om aangesloten volmachtbedrijven op een veilige manier de data aan te laten leveren.

Onesurance: AI Advies Assistent
AI Advies Assistent is een modulair opgebouwde AI-gedreven decision engine die in staat is de adviseur te ondersteunen door data te onttrekken uit backofficesystemen, daar met complexe algoritmes continue analyses op te doen en vervolgens gerichte voorspellingen af te leveren in de in gebruik zijnde frontendsystemen of in de TopDefend-applicatie.

Spotr: Digitale gebouwinspectie met AI
Spotr is een digitaal inspectieplatform dat met behulp van AI gebouwen over de hele wereld scant op conditie en kenmerken. Door image recognition toe te passen vanaf onder meer satelliet- en streetviewafbeeldingen, creëert Spotr unieke datasets op schaal die gevolmachtigden en verzekeraars kunnen gebruiken om onder meer herbouwwaardes te berekenen of veranderingen aan gebouwen te detecteren.

Troostwijk – Reinstatement Valuation Module (RVM)
Met de RVM-module kunnen herbouwwaardes voor zakelijke klanten worden berekend op basis van data uit openbare bronnen. Dit model kan worden ingezet voor eenmalige berekeningen, bijvoorbeeld bij de aanvraag van een nieuwe verzekering, maar ook om voor een gehele portefeuille te analyseren waar de risico’s zitten op onderverzekering.

De jury, bestaande uit: Angelique Ruijgrok (juryvoorzitter en eigenaar Woongarant Volmacht), Valentina Visser (bestuurslid NVGA), Enno Wiertsema (Directeur Adfiz), Femke Bakker (Financieel directeur Turien&co) en Bart van de Laak (hoofdredacteur AM), kiest de uiteindelijke winnaar.

Met de prijs willen de NVGA en AM de innovatiekracht in de volmachtbranche stimuleren. De winnaar wordt tijdens het NVGA-congres in Inspyrium Cuijk op 17 april bekend gemaakt.